Şehrine aşık, Şair Himmet Cansız, ‘Toroslardan Bir Dizem Bir Yazım’’ adlı kitabını Aydın Kanza Parkı Kültür Salonu’nda imzaladı.

 11 Eylül 2021 Cumartesi günü, Toroslarla özdeşleşen şair yazar besteci antropolog Himmet Cansız, 'Toroslardan Bir Dizem Bir Yazım' adlı; şiir, masal, deneme ve makalelerden oluşan kitabını, kültür/sanat ve edebiyat severlere imzaladı. İmza gününe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın belleği tarihçi/yazar Hüseyin Çimrin, Prof. Dr. Arkeolog Nevzat Çevik, mimar Sebahat Çevik, şair ve besteci İbrahim Koç, Varsak eski Belediye Başkanı şair Kazım Bilgili, CHP Kepez Belediye Meclisi üyesi Adem Alkan, dağcı ve gezgin Ömer Faruk Gülşen, fotoğraf sanatçısı Necdet Karakaya ve Cansız'ın dostları katıldı.

"Şiir sevene şiir, nesir sevene nesir.." diyen Himmet Cansız, daha önce;'Toroslarda Tüter Duman' adıyla sözleri ve bestesi kendine ait olan, türkü albümü de çıkarmıştı. "Ben Toroslara tutkun, kentine sevdalı, sade bir insanım. Dünyanın en güzel kenti Antalya. Kentimi tüketmektense, kendimi tüketirim.." diyen Cansız'a; okurunun bol, başarılarının da devamını dileriz.


Kültür türkü türkü taşı

Üretenin göner başı

Yüz yıl yok dost ana yaşı

Nere gitti nice şahlar...

haber:Ulviye Küccük