Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında Mavi Bayrak Programı kapsamında çevre eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarındaki başarısı nedeniyle, TÜRÇEV’in belirlediği Ulusal Jüri tarafından verilen ‘Türkiye’nin En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülünü almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl da aynı ödüle layık görülmüştü.

 

Doğa ve çevre dostu projeleriyle öne çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2001 yılından bu yana Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Mavi Bayrak Programı kapsamında çevre eğitim etkinliklerini en iyi şekilde düzenleyenlere verilen çevre ödülünü kazandı. Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında gerçekleştirdiği çevreyi korumaya yönelik çalışmaları ve halkı bilinçlendirmeye yönelik eğitim etkinlikleri ile ‘Türkiye’nin En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülüne layık görüldü.

İKİ YILDA İKİ ÖDÜL

Değerlendirme, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Doğa Koruma Merkezi’nden oluşan Jüri Üyeleri ile çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, aynı ödülü geçtiğimiz yıl da kazanmıştı. TÜRÇEV, salgın döneminde çevre eğitiminden ödün vermeyerek eğitimlerine devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kutlayarak, ödül töreni tarihi ve yerinin ileri zamanda açıklanacağını bildirdi.

ÇEVRE HASSASİYETİMİZ DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında çevrenin korunmasına yönelik gerçekleştirilen çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmalarının ödülle taçlandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Çevrenin ancak çevre bilincine sahip bir toplumla korunabileceğinin altını çizen Başkan Böcek, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmaya büyük önem veriyoruz. Çevreyi korumak için projeler üretiyor, 7’den 70’e halkımızı bilinçlendirmeye yönelik eğitimler ve etkinlikler düzenliyoruz. 17 Mavi Bayraklı halk plajı sayısı ile belediyeler arasında yine ilk sıradayız. Geçtiğimiz yıl da TÜRÇEV tarafından aynı ödüle layık görülmüştük. İki yıl üst üste bu ödülü almak ayrı bir mutluluk ve gurur. Denizlerimizin, çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.