Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Arslanbucak Mahallesi'nde yer alan Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanseverlerle bir araya geldi. Toplantıda, Belediye Başkanı Topaloğlu'na Belediye Sağlık İşleri Müdürü Özden Sayındaş ve belediye veterineri Fevzi Uzun da eşlik etti.

 Toplantıya, Kemer Hayvan Koruma Derneği (KEMPATİ) Başkanı Menekşe Gürçağlar ve dernek üyesi Erendiz Hamamcıoğlu katıldı.

 Dernek Başkanı Gürçağlar, Başkan Topaloğlu'ndan artan kedi popülasyonuna dikkat çekerek, özellikle soğuk geçen kış ayları için ilçe genelinde kedi barınma evleri yapılması talebinde bulundu.

 Mustafa Ertuğrul Aker Parkı'nda bir noktaya konulması planlanan kedi evinin önünde değerlendirmelerde bulunan Başkan Topaloğlu, “Kemer Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan tüm canlılara sahip çıkmamız gerektiği bilincindeyiz. Özellikle sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimizden gelen her türlü çabayı da göstermeye devam edeceğiz. Bu tür yerlerin çocuklarımızdan biraz daha uzakta olmasına dikkat etmeliyiz.” dedi.

 Veteriner Fevzi Uzun ise yağmur suyu drenaj hattı borularından 40 santimetrelik küçük parçaların arkasını kapatarak son derece şık bir tasarım elde edip kentin çeşitli yerlerine kedi barınma evi olarak yerleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

 Dernek yönetimi ise yaptıkları hizmetlerden dolayı Başkan Topaloğlu'na teşekkür ederek, kedi evleri projesinin kısa sürede gerçekleştirilmesi talebinde bulunduklarını ifade etti.