Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesine (Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Korkuteli’nden birçok kurum, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlardan destek sürerken projeye en büyük bağış Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’ten geldi.
Ömer Başkan projeye bugüne kadar yapılan en büyük bağışı gerçekleştirerek, ilçedeki 5 bin 667 ilkokul ve ortaokul öğrencisine toplamda 5 bin kitap bağışında bulundu. Korkuteli Belediyesi olarak bu bağışı yaptıklarını söyleyen Ömer Başkan kitapların ilkokul ve ortaokul ağırlıklı olduğunu belirterek tüm herkesi projeye destek olmaya davet etti.
Bu cömert davranışından dolayı Ömer Başkana teşekkür eden İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit; AHENK Projesi kapsamında belirlenen hedeflere ulaşabilmek için kitap toplama kampanyasını bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde başlattık. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve vatandaşlar sağ olsunlar bu konuda hassasiyet göstererek projeye destek oluyorlar.
Bugünde Belediye Başkanımız 5 bin kitap bağışında bulundu. Sanırım bugüne kadar ki en büyük bağış bu. Buradan kendisine ve belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Projeye desteğin devamlı olmasını arzu ediyoruz. Yani şimdi projenin daha başları olduğu için bir anda yapılıp arkası kesilmesin bu destekler devamlı olsun.” Şeklinde konuştu.