İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen ve beraberindeki heyeti İYİ Parti İl Başkanlığında ağırladı. Ziyarette, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcıları Selman Güler ve Aydın Çevik, Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Koçak, Mali Komite Başkanı Ömer Coşkun da hazır bulundu. Başaran, ziyarette yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’de saldırıya uğramasına ilişkin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI ÇOK YAKIŞIKSIZ

Erdoğan’ın açıklamalarının son derece yakışıksız olduğunun altını çizen Başaran, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Gelin hanıma çok ileriye gitmeden bir ders verdiler. Çayeli'nde de gerekeni yaptılar. Trabzon'a geçmeye kalktın, uçağa binip döndün. Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Ahde vefa olmazsa bu millet affetmez’ diyor. Böyle bir açıklama mı olur? Bu tür konuşmalar akıl izan işi değil. ‘Bu daha ilk’ demek nasıl bir açıklamadır. Bir Cumhurbaşkanı böyle mi konuşur? Bu şekilde konuşan bir kişinin o makamda oturması ülkemiz için son derece sakıncalı. Allah korusun ben iyi yönde, iyi zamanda olmadığımızı, ülkenin çok tehlikeli bir dönemden geçtiğini düşünüyorum” dedi

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen ise ülkenin yaşadığı sıkıntılı süreçten ancak birlikte hareket edilerek çıkılacağını söyledi. 18 yıldır ülkenin gündemini hep Tayyip Erdoğan’ın belirlediğini hatırlatan Düzen, “Son dönemde yaşanan olaylar sonrası her şey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eline ayağına dolaşmaya başladı. 128 Milyar Dolar kampanyasından sonra artık Türkiye’nin gündemini muhalefet belirliyor. Bizlerin de bu 128 Milyar Dolar olayını halkımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bu ve bunun gibi konularda sık sık bir araya gelmemiz lazım. Antalya ve Türkiye gündemi konusunda birlikte hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
KADROLARIMIZ İYİ ÇALIŞIYOR
Ramazan Düzen’in ardından tekrar söz alan Başaran, İYİ Parti Genel Merkezinin ekonomi konusunda çok ciddi bir çalışma içerinde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Ben Genel Başkanımız Meral Akşener’in iyi bir kadro ile iyi bir hazırlık yaptığını görüyorum. Kadrolarımız iyi çalışıyor. Bana göre iyi hazırlanıyoruz. Bu ülkenin başka çıkışı, başka kurtuluşu yok. Bütün imanlı, itikatlı, inançlı ve makul insanlar bir araya gelerek ittifak halinde ülkeyi AKP zihniyetinden ve ‘Tek Adam’ yönetiminden kurtarmak zorundayız.”