CHP Antalya Milletvekili Coşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde istismarın üzerinin kapatılmaya mı çalışıldığı iddialarına da yer verdi.

BAKANLIK İSTİSMARA NEDEN SESSİZ KALIYOR

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Antalya’da yaşanan istismar olayına sessiz kalmasını eleştirerek, “Açık deliller ve beyana rağmen tacize uğrayan bir kız öğrenciyi koruyamayan ve üstüne üstlük tacizci müdür yardımcısını örtülü olarak koruyanların peşini bırakmayacağız.” dedi.

TACİZİ ÖRTBAS ETMEYE GÜCÜNÜZ YETMEZ

CHP’li Coşar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Muratpaşa Anadolu Lisesinde bir kız öğrencimiz, okul müdür yardımcısı tarafından aylarca taciz ediliyor, ekim ayında okul idaresine durumu anlatmasına rağmen öğrencinin şikayeti sonuçsuz kalıyor. Mayıs ayında olayın adli makamlara yansıması üzerine ise açılan soruşturmaya rağmen okul müdür yardımcısı aylarca açığa alınmamıştır. Tacizci ile mağdur çocuk aylarca aynı okulda karşılaşıyor, bu çocuğun psikolojisi için bir yıkımdır. Çocuk ve kadına yönelik taciz ve istismarların her geçen gün artmasının sebeplerinden en önemlisi, AKP’nin bu durumu olağanlaştırma ve tacizciyi koruma politikasıdır. AKP’nin yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını hiçe sayan yargı üzerindeki siyasi baskısı nedeniyle, suçlu ceza almayacağının bilincinde, ancak bu suçlar ve suçlular ve bunları koruyanlar er ya da geç hukuk önünde hesap verecekler.”  

CHP’li Coşar’ın verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı;

İstismara uğrayan öğrencinin yaşanan olayı 2022 yılının ekim ayında okul idaresine aktardığı ama idarenin bir işlem yapmadığı, mayıs 2023 tarihinde ise öğrencinin konuyu adli makamlara ilettiği bilinmektedir, okul idaresi geçen zaman zarfında neden sessiz kalmıştır? İdarenin ihmalkarlığı nedeniyle açılmış bir soruşturma var mıdır?

Taciz olayına karışan okul müdür yardımcısı hakkında süren soruşturma neden neticelenmemiştir? Soruşturma hangi aşamadadır? 

Taciz olayına karışan okul müdür yardımcısı açık deliller ve beyana rağmen neden çok geç açığa alınmıştır?

Taciz olayına karışan okul müdür yardımcısı hangi sendikaya üyedir?

Taciz olayına karışan okul müdür yardımcısı idari ve siyasi olarak korunduğu iddiası doğru mudur?