Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, son dönemde herhangi bir mekan ve zamandan bağımsız olarak çalışanların ihtiyacı ‘ortak çalışma alanı’ hizmetini Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan ASSİM’de başlattı. ASSİM ortak çalışma alanları, güçlü internet altyapısının yanı sıra bir ofiste bulunması gereken yazıcı ve fotokopi hizmetlerini sunarken posta ve kargo adresi olarak da kullanılabiliyor.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, ortak çalışma alanlarının ASSİM’in ön kuluçka ve kuluçka hizmetlerinin yanı sıra girişimlere yönelik üçüncü bir çalışması olduğunu dile getirdi. Uygulamanın Antalya ve bölgesinde bir ilk olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, pandeminin hem bireyleri hem de şirketleri alternatif çalışma modellerine yönlendirdiğine dikkat çekti.  Esnek, yarı zamanlı ve proje bazlı çalışma sistemlerinin yaygınlaştığını belirten Başkan Uysal, bu yeni çalışma düzenin ortak çalışma alanlarına duyulan ihtiyacı arttıracağını belirtti.

Ortak çalışma alanlarının daha çok girişimciler, yeni açılmış şirketler ve serbest çalışanlar için ideal olduğunu belirten Başkan Uysal, ASSİM ortak çalışma alanlarının ücretsiz kullanılabileceğini söyledi. Bu anlamda genç girişimciler için önemli bir gider kalemini ortadan kaldırdıklarını belirten Başkan Uysal, “Ortak çalışma alanlarından farklı bir sinerji de bekliyoruz. Kullanımın yaygınlaşmasıyla, benzer çalışma alanlarındaki kişilerin yeni ortaklıklar kurmasını, birbirlerine yeni çalışma alanları açmasını, fikir alışverişinde bulunarak orijinal fikirler geliştirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

ASSİM ortak çalışma alanlarının ilk kullanıcısı da pandemi nedeniyle Antalya’da ailesinin yanında bulunan finans teknolojileri alanında uluslararası bir şirket çalışanı oldu.