TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Vatandaşlarımız peşi sıra gelen zamların altından nasıl kalkacağının derdindeyken bir de elektrik faturalarında çok sayıda şikayete neden olan aşırı yüksek faturalar ile uğraşmak zorunda kalmaktadır. Vatandaşlarımızın dağıtım şirketleri ile bu konuda yaşadığı ve adeta eziyete dönüşen sorunlara acilen çözüm bulunması gerekmektedir. Bu soğuk kış günlerinde vatandaşımıza yüksek elektrik faturaları ile eziyet çektirmeye kimsenin hakkı yoktur.” diyerek tepkisini dile getirdi.

             EPDK tarafından 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklanan zamlı elektrik tarifelerinin bazı elektrik dağıtım şirketleri tarafından haksız yere Aralık ayına ait tüketim faturalarına yansıtıldığına dair vatandaşlarımızın bizzat tarafıma da ilettiği çok sayıda şikayetin olduğunu söyleyen CHP Antalya Milletvekili Arı, “Konu şikayetlere istinaden EPDK tarafından inceleme başlatıldığı duyurulmuştur. Ayrıca ilgili elektrik dağıtım şirketlerine yapılan itiraz ve şikayet bildirimlerinde vatandaşımızın mağduriyetine hızlı ve etkin çözüm bulmak yerine işi yokuşa süren ve adeta eziyete dönüşen süreçlerin yaşatıldığı da tarafıma iletilmektedir.” dedi.

            Milletvekili Arı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’e  cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde aşağıdaki soruları yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.

 1-    Vatandaşlarımızın itiraz ve şikayetlerine konu olan zamlı tarifenin Aralık ayı tüketimleri üzerinden hesaplandığına dair şikayetler üzerine EPDK tarafından başlatıldığı söylenen inceleme tamamlanmış mıdır? Tamamlandı ise sonucu ne olmuştur? Şikayetler doğru mudur?

 2-    Şikayetler doğru ise olması gereken tarife üzerinden yeniden faturalandırma yapılacak mıdır?

 3-    Vatandaşlarımız mağdur eden faturalandırmalara neden olan dağıtım şirketlerinin kimler olduğuna dair ve tatbik edilen cezalara ilişkin bir açıklama yapılacak mıdır?