TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Antalya Milletvekili  Av. Cavit ARI, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Cavit Arı, mesajında şunları ifade etti;

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan Milli Mücadele sürecinin ilk adımının atıldığı, milli bayramımız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümünü büyük coşku ve heyecanla kutlayacağız.

 “Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK, Cumhuriyetimizin savunulması ve korunması görevini yeni kurulan Türk Devletinin dinamik gücü olarak gördüğü Türk gençliğine emanet etmiş ve Samsun'a çıktığı ve Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı’na başladığı bugünü de bayram olarak Türk gençliğine armağan etmiştir.

 “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve yok olma vardır. Her ilerlemenin ve kurtuluşun temeli özgürlüktür.” deyişiyle özgürlük ülküsünü dile getirmiş olan ATATÜRK, bu ülküsünü bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile perçinlemiştir. Bu konuda ATA’sına çok şey borçlu olan Türk ulusu onu her zaman şükran, özlem ve saygıyla anacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım.

 

         Sevgi ve Saygılarımla,

 

 

 

 

                                                                                Av.Cavit ARI

                                                                       CHP Antalya Milletvekili