Antalya’nın sağlık üssü Kepez

Başkan Hakan Tütüncü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında hizmete açılması planlanan Antalya Şehir Hastanesi’nin, Kepez'in, taşını ve toprağını altın hale getirecek bir yatırım olduğunu söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gaziler Aile Yaşam Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan açılış törenindeki konuşmasında, ilçesinin Antalya’nın sağlık üssü haline gelmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Hakan Tütüncü, 2009'da göreve geldiğinde ilçenin birçok sorunu olduğunu anımsatarak, “İmar ve şehircilikten altyapı sorunlarına kadar nice esaslı sorun bizi bekliyordu. Arkadaşlarımızla kolları sıvadık. Yılların biriktirdiği sorunları bir, bir ortadan kaldırmak, vatandaşlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir meydana getirmek ama bu markanın da Antalya markasına güç vermesi anlamında güçlü bir Kepez inşa etmek için dur durak bilmeden çalıştık.” ifadesini kullandı

Kepez’e, Antalya’nın sağlık merkezi vizyonu

Göreve geldiğinde 400 bin nüfusa sahip olan ilçenin, sağlık alanında önemli yatırımlara ihtiyaç duyduğunu aktaran Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz ne yaptık?  Kepez için bir vizyon belirledik. Dedik ki, madem Kepez, Antalya'nın en kalabalık ilçesi, o zaman Antalya'nın sağlık merkezi olma vasfını en çok hak eden ilçe de Kepez. Bu vizyona yönelik önemli çalışmalar yaptık.  

 


“Yılların devlet hastanesi hayalini gerçekleştirdik”

Kepez Devlet Hastanesi, yılların hayaliydi. Yıllar evvel kurulan o hayali gerçekleştirmek evet, 2015 yılında bize nasip oldu. 300 yataklı Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi açıldığı günden itibaren gelişiyor, kendine yeni üniteler ekliyor.

Bu hastane, Kepez’e inanılmaz bir değer kazandırdı.  Hastane yatırımı, yaşam kalitesini artırması, bölgesinin kıymetlenmesi, vatandaşlarımızın o bölgede daha farklı bir sosyal yaşantıya sahip olması bakımından önemli bir yatırımdı.

Ağız ve Diş Hastanesi de Kepez’de

Ama biz hayal kurmaktan vazgeçmedik. Antalya'nın ağız ve diş hastanesi de Kepez'de olmalı, dedik. Takvimler 2017'yi gösterirken o hayalimizi de gerçekleştirdik. Antalya'nın Ağız ve Diş Hastanesi artık Kepez’de.  52 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Kepez’e değer katıyor.

Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) ile Alkol ve Madde Bağımlılık Tedavi Merkezi (AMATEM)  ilgili son derece nitelikli çalışmaları da bölgemizde, Antalya’mıza armağan eden de yine bizdik.”

Kepez’in dört bir yanına ASM ve 112 İstasyonu

Tütüncü, belediye olarak sağlık alanında önemli yatırımlar yaptıklarına da değinerek, “Belediyemiz sadece kendi imkânlarıyla mahallelerimize tam 12 tane aile sağlığı merkezi (ASM) kazandırdı. İl Sağlık Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak, Kepez'in dört bir tarafına 112 Acil Sağlık İstasyonu ekledik. İlçemize ASM ve 112 Acil Sağlık İstasyonu  kazandırmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Belediye Tıp Merkezi

Başkan Tütüncü, dönemlerinin bir eseri olan Kepez Belediye Tıp Merkezi’nin de hastane yoğunluğunda hizmet verdiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığımız, adeta hastane gibi çalışan Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi’ne, 2020’de tıp merkezi ruhsatı verdi. Bu merkezimizde fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, engelli koordinasyon merkezi, çocuk, kadın, ağız ve diş sağlığı, göz, genel cerrahi poliklinikleri ile psikolojik destek, kanser tarama, evde sağlık, diyetisyen birimleri, laboratuar ve halk eczanesi bulunuyor. Tıp Merkezimiz, 2020'de 41 bin ilçe sakinine 100 bin kez sağlık hizmet sunduk.” ifadesini kullandı.

Şehir Hastanesi, Kepez’i değerlendirecek   

Konuşmasında, Göçerler Mahallesi’nde yapımı başlayan 1048 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi yatırımına da değinen Başkan Hakan Tütüncü, şunları ifade etti: “Yepyeni bir heyecanla Kepez’i buluşturuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2012 yılında kurduğumuz Antalya Şehir Hastanesi hayali, geçtiğimiz hafta vurulan kazmayla artık gerçek oldu. 1048 yataklı bu hastane, Kepez'e büyük bir değer kazandıracak. Pandemi günlerinde şehir hastanelerinin ne kadar önemli yatırımlar olduğunu hepimiz yakından gördük. Bu çalışmaları tabii kıskananlar da oluyor. Onlar dışında herkes şehir hastanesi projesini, kocaman bir alkışla karşılıyor.

Devlet hastanesi yatırımı Sütçüleri uçurdu

Kepez Devlet Hastanesi’nin yapıldığı Sütçüler bölgesinin 2012, 2013'lü yıllarını gözünüzde bir canlandırın. 2012'ye geri döndüğümüzde Sütçüler Habipler, Hüsnü Karakaş, Göksu, Beşkonak bütün bu mahallelerimiz hatta ve hatta Teomanpaşa ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerimizdeki hareketliliği bir gözünüzün önüne getirin. Bir de devlet hastanesi açıldıktan sonra yaklaşık 100 bin nüfusun yaşadığı bu mahallelerdeki hareketliliği ve değer artışını düşünün. Kepez Devlet Hastanesi’nin, sağlık açısından pandeminin en önemli kahramanı olduğunu da burada ifade etmeliyiz. O yüzden İl Sağlık Müdürümüze, Kepez Devlet Hastanesi Başhekimine çok teşekkür ediyorum ve onları kocaman alkışlıyorum.

Şehir hastanesi açılışı Cumhuriyetin 100. Yılında

 Şimdi 300 yataklı bir hastanenin 100 bin nüfuslu bir bölgeye getirdiği değeri gözümüzün önüne getirdiğinizde; yaklaşık bu hastanenin 5 katı büyüklüğünde bir hastanenin bölgesine kazandıracağı değeri düşünün. Esentepe'ye, Çamlıbel’e, Erenköy'e, Masa Dağı bölgesindeki mahallelerinin tamamına, Fatih’ten Fevzi Çakmak’a, kuzeyde Duacı’ya kadar. Bilesiniz ki Antalya Şehir Hastanesi, Türkiye'nin en değerli sağlık kuruluşlarından birisi olacak. Ama bunun ötesinde bu şehir hastanesi, Kepez'in taşını ve toprağını altın hale getirecek bir yatırım olacak. Peki, bu mutluluğu ne zaman yaşayacağız? Şehir hastanesi, 750 günde tamamlanacak. İleriye doğru hesapladığımız da Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete girecek.

Hükümetin en büyük yatırımı

Antalya Şehir Hastanesi, hükümetimizin ilimize yaptığı en büyük yatırım. Bu yatırım, Kepez’i 2023'te taşı- toprağı altın bir ilçe haline getirecek.

Bu büyük bir hayali gerçekleştirmek için çok çalışmak gerekiyordu.  2012’den beri belediye bürokratlarımız, personelimiz, meclis üyelerimiz, partimizle çalıştık, gayret ettik. Sabırla işin üzerine gittik. Azimle gayret ettik, Allah’ın izniyle neticeye ulaştık.”