Antalya’da ilk kez gerçekleştirilecek olan 125 ülkenin melek yatırımcılarını bir araya getiren Dünya Melek Yatırım Forumu Dünya Kongresi, ‘Pandemi Sonrası Ekonomiler İçin Dijital Dönüşüm’ temasıyla 25-26 Ekim 2022’de Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Dünya Melek Yatırım Forumu Dünya Kongresi ve ilk bölgesel organizasyon olan WBAF Akdeniz Kongresi’nde 23 Akdeniz ülkesini bir araya getirmeye hazırlanıyor.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknopark ortaklığında Akdeniz Bölgesi’nde bu yıl ilki düzenlenecek, girişimcilerin ve melek yatırımcıların pandemi sonrası dönemde geçireceği süreçleri keşfetmeleri için bir platform sağlayacak olan kongreye, iki bine yakın üst düzey yabancı devlet yöneticisi, bürokrat ve iş insanının katılması bekleniyor.
Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde düzenlenen lansmana Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, Antalya iş dünyasının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, meslek odalarının başkanları, Antalya OSB sanayicileri ve yatırımcılar katıldı.
Dünya Melek Yatırım Forumunun En Güzeli Antalya Ev Sahipliğinde Olacak
Bugüne kadar yapılan en iyi Dünya Melek Yatırım Forumunun Antalya ev sahipliğinde yapılacağına vurgu yaparak sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı; “İnşallah turizmin başkenti Antalya’mız bu güzel organizasyonu sıfır hatayla tamamlayacaktır. Her manada bize düşen bütün mükellefiyetleri yerine getirip aynı zamanda da gelen tüm konukları rahat ettirerek, güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki, bugüne kadar yapmış olduğunuz Dünya Melek Yatırım Forumlarının en güzeli Antalya ev sahipliğinde olacak. Biz bunu şehir olarak temin edeceğiz.” dedi.
Antalya’da Bütün Yollar Turizme Çıkar
Dijitalleşmenin yaşamımızın ilk sırasında yer almaya başladığını belirten ve bunun pandemi döneminde daha da arttığını ifade eden Vali Yazıcı; “Adeta bütün hayatımızı telefonlara ve tabletlere koyduk. Yaşamımıza oradan devam ettik. Önlenemeyen bir değişim süreci içerisindeyiz. Ama bir konuya da parantez açmak istiyorum. Biz bu şehirde iki şeyi güzel yapıyoruz. Tarım ve turizmi dünya standartlarının üstünde yapan bir şehiriz.
Bu da bizim en büyük gururumuz. Antalya ürettiği tarım ürünlerini dünyaya ihraç ediyor. Bunu yaparken de elverişli doğamızı ve teknolojimizi kullanarak kaliteli ürünler üreterek dünya pazarına sunuyoruz. Turizme geldiğimizde ise 680 bin yatağımızla tartışmasız dünyanın bir numarasıyız. Geçen yıl 9 milyonu aşan bu yıl da inşallah 9 milyonu aşacak olan yabancı misafirimizle Akdeniz çanağında uygun fiyatla ve en üst standartta turizm hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bizim meşhur bir sözümüz var.
Antalya’da bütün yollar turizme çıkar diye. Bu başarı her iki sektörde de hem teknolojik anlamda hem de bilişim anlamında dünyayı yakaladığımız anlamına geliyor. Ben İnanıyorum ki, 25-26 Ekim’de yapacağımız Dünya Melek Yatırım Forumu her manada şehrimiz ve ülkemiz için iyi olacak. Bu şehir bu işi layıkıyla yapacak. Antalya, benzer ve daha büyük organizasyonları gerçekleştirmiş bir şehirdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.
Antalya’ya Bir Günde 1003 Uçak İndi
Lansmanda bir sevincini dile getirmek istediğini belirten Vali Yazıcı; “Sizlerle bir sevincimi de paylaşmak isterim. Cumartesi günü Antalya’ya 1003 tane uçak inip, kalktı. Bu bir rekordu. 1003 uçak ile 81 binin üzerinde misafirimiz şehrimizi ziyarete geldi. Rakamlarımız iyi gidiyor. Antalya bir dünya şehri. Bu tür organizasyonları da layıkıyla yerine getirecektir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.