Antalya'da yaşayan ve SMA Tip 1 hastası olan Asya Demir ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Asya Bebeğin yatışı yapıldı, ilaçlar serum ve antibiyotik başlandı. Sıvı mamalar nedeniyle kilo alamayan Asya her hastalandığında iyice güçsüz kalıyor. Bu sıkıntılara dayanacak gücü kalmadı, Bekleyecek zamanı olmadığını söyleyen anne Güneş Demir, ‘’Bir anne olarak Asya'nın gözünden mutluluk gözyaşları aksın istiyorum, artık oyun oynasın istiyorum, bir anne olarak hastanede çıksın istiyorum. Çok mu şey istiyorum?’’ dedi

Asya’nın ilaca ulaşma umudu ve mücadelesi sürdürülmektedir.

Anne Güneş Demir, Asyanın umut kumbarası için, ‘’Asya’nın Umut Kumbarası kredi kartı ile alışveriş imkânı sunarak mücadeleye destek imkânı sunmaktadır. İnstegram üzerinden “asyaninumutkumbarasii” yazarak “shopier” sayfasına ulaşabilir ve buradan alışveriş yaparak Asya’mıza destek olabilirsiniz. Alınan ürünler ile ilgili fatura işlemleri de yapılmaktadır. Bu arada kumbara hesabından satılan ürünler yine başka gönüllüler tarafından Asya’ya destek olmak amacıyla kumbara hesabına verilmektedir.’’dedi.

Asya’nın Umut Kumbarası

 Kumbarada biriken yaşama umududur. Yaşama umudu, kuruş kuruş biriktirilmektedir. Her kuruş Asya için rahat nefes almak, yürümek, koşmak, beslenmek, gülmek, oynamak ve dahası yaşamak içindir diyen anne Güneş, ‘’Asya son 10 gün içinde 2’nci kez hastaneye yatırıldı. Kriterler yüzünden alamadığı sprinaza iyice güçsüzleştirdi. Her geçen gün eriyor benim kızım. Umudum şu ki, Antalya evladına sahip çıkıyor.’’ Dedi.

 Ulviye Küccük