14-10-2024 tarihinde, kadınız emeğimiz, bedenimiz, seçimlerimiz bizimdir. “Kadınım haklarım var “ diyen ALTINOLUK KADIN DAYANIŞMASI tarihinde Edremit, Altınoluk Cumhuriyet Meydanında bir program eşliğinde basın bildirilerini okudular.

Altınoluk Kadın Dayanışması , toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, gericiliği, sömürüyü, baskıcı zihniyeti, taciz ve tecavüzleri, kadın cinayetlerini protesto ettiler. Meydanda toplanan Altınoluklu halk kadınlarla beraber hep bir ağızdan kadın cinayetlerinin politik olduğunu haykırdılar. ‘’Kadın-Yaşam-Özgürlük’’, ‘’Yaşasın dayanışma’’, ‘’Gün gelecek, devran dönecek suçlular hesap verecek’ ‘’Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun, Erkek adalet değil, gerçek adalet, Susmuyoruz-Korkmuyoruz-İtaat etmiyoruz, ‘’İstanbul Sözleşmesi’’ yaşatır sloganlarının attılar.

Programın sunumunu Songül Şahin yaparken ; BASIN BİLDİRİSİNİ Hatice Doğan ve Sündüz Yaşar Biga okumuştur. 2024 yılının ilk 8 ayında 261 kadının, erkekler tarafından öldürüldüğü, bu cinayetlerden 64 kadının ölümünün hala şüpheli olduğu aktarıldı. Okunan bildiride; ‘’Kaybettiğiniz, hayatını çaldığınız hiçbir kız kardeşimizden vazgeçmeyeceğiz! Sormaya devam edeceğiz! "Mücadelemiz özgürce yaşadığımız, sokaklarda güvenle yürüyebildiğimiz, evlerden, iş yerlerinden, tacizcileri, katilleri sileceğimiz, erkek iktidarınızı alaşağı edeceğimiz güne kadar sürecek" denilerek açıklaması okuması tamamlandı.

İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunu tartışmaya açılması nedeniyle Canan Koçak 6284 sayılı kanunu halka anlattı. “Altınoluk kadın Dayanışma” üyeleri hayattan kopartılan 8 kadın; Narin Güran (Nazlı Aybars), Münevver Karabulut (Canan Koçak )Özgecan Aslan ,( Leman Pal) Gülistan Doku (Sevgi Oğuz), İkbal Uzuner’i (Memnune Aksu ) Ayşenur Halil (Kıymet Aytemiz) Güldünya (Songül Şahin) Buse Çelik (Mukaddes Şahsi) in öldürülmeleri ile ilgili bir drama gösterisi canlandırdılar. Altınoluk halkının büyük destek verdiği etkinlik; okunan şiir ve ağıtlarla, “Artık sokaklarımızda korku ve şiddet değil, güvenlik ve özgürlük istiyoruz. Kadınların ve çocukların sokaklarında özgürce dolaşabileceği bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz “denilerek bitirildi.