Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan başkanlığında yapılan imza törenine Tez-Koop-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Barış Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İmre, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alptekin Duru ile idari personel ve sendika üyeleri katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, “Üniversitemiz ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında, 730 kadrolu işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza töreni için bir aradayız. Akdeniz Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak işçilerimiz bizim için çok değerlidir. Her zaman onların yanındayız ve haklarını korumak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu sebeple bugün anlaşmaya varmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Akdeniz Üniversitesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üniversitemizi daha yükseklere taşımak için el birliği ile çalışacağız. İmzaladığımız sözleşmenin, Üniversitemiz ve işçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Sözleşmenin iki yıllık bir süreyi kapsadığını söyleyen Prof. Dr. Murat Turhan, 2021 yılı ilk altı ayı için %10 zam verileceğini daha sonra ise Hükümet, kamu işveren sendikaları ile Sendikanın bağlı olduğu işçi sendikaları konfederasyonu arasında yapılacak görüşmeler neticesinde güncellemeler yapılacağını ifade etti.

Tez-Koop-İş Sendikası genel başkanı başta olmak üzere tüm yönetim kurulu adına teşekkürlerini ileten Tez-Koop-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Barış Özdemir de “En güzel sözleşme masada el sıkışarak biten sözleşmedir. Umarım güzel bir sözleşme olmuştur ve sahada bunun yansımalarını görürüz. Bu sözleşmenin imzalanmasında emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.