Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, hâkimler, savcılar, hâkim ve savcı adaylarının lisansüstü eğitim ve öğretim görmeleri amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Antalya Adliye Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile adliyede staj yapan Hakim ve Savcı adayları katıldı.

Protokolün imzalanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal “Adalet Bakanlığınca başlatılan “Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Arttırılması Projesi” kapsamında yapılan ortak eğitimler, konferans, seminer gibi çalışmalarla Hakim ve Savcı adaylarının mesleki ve kişisel gelişimleri desteklenmektedir. Hakim ve Savcı adaylarının mesleğe uyum sağlamalarını hızlandırmak ve meslek öncesi pratik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği protokolleri yapılmaktadır. Bu kapsamda Antalya Adliyesinde görevli Hakim ve Savcı adaylarının Lisansüstü eğitim görmeleri amacıyla iş birliği protokolü imzalanması ile Hakim ve Savcı adaylarının Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde devam eden anabilim dallarında lisansüstü eğitim görmelerine imkan sağlanacaktır. Adliyemizde görevli Hakim ve Savcı adaylarının Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yürütülecek olan lisansüstü programlardan yararlanabilecek olması gerçekten büyük önem arz etmektedir. Umarım bu protokol, meslektaşlarımızın alanlarında akademik yönden ilerlemelerine ve bu anlamda kendilerini geliştirebilmelerine fırsat ve imkan sağlar. Protokolün hazırlanmasında katkıları olan başta Üniversite Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Protokolün her iki kuruma da hayırlı olması temennisinde bulunan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile bu protokolü yapmaktan mutluluk duyduklarını, bu anlamda başta Antalya Adliyesi olmak üzere tüm kamu kurumları ile eğitim öğretim alanında iş birliği yapmak istediklerini ve bu alanda yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Rektör Özkan, ek kontenjanların Antalya Adliyesi tarafından Üniversiteye bildirilen adayların başvurusu için kullanılacağını Antalya Adliyesi tarafından bildirilen listedeki adayların sadece bu protokol kapsamına giren ek kontenjana başvurabileceklerini ve beş yıl sürecek olan protokolde lisansüstü programa kayıt, eğitim ve öğretim, mezuniyet gibi öğrencilere ilişkin işlemlerde genel hükümler uygulanacağını söyledi.

Beş yıl geçerli olacak Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolünde, ilgili mevzuat hükümleri gereğince Hakim/Savcı adaylarına yüzde elli oranında ilave kontenjan ayrılacak.