AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Dokumapark’taki Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Yıldırım, Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle 12 bin 5000 metre kare alana kurulan Antalya Bilim Merkezi’ni, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, ilçe başkanları ve meclis üyelerinin bulunduğu heyetle gezdi. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım,  ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den, Antalya Bilim Merkezi hakkında bilgi aldı. Bilim Merkezi girişinde bulunan ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle yapılan elektrikli aracı inceleyen Yıldırım, yeryüzü ve uzay, enerji, bilim tarihi, havacılık, sergi alanları ve bilim atölyelerini gezdi.


GENÇLERİMİZ ÇOK ŞANSLI


Antalya Bilim Merkezi’ni gezdikten sonra bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “Bilim merkezindeki her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. İnsanlık tarihinden günümüze kadar bilimin aldığı mesafe dönem dönem işlenmiş. Günümüzde öğrenci olan evlatlarımız ve gençlerimiz çok şanslı. Biz bunların hiç birini göremedik. Gördüğümüz her şeyi hafızamızda şekil oluşturup, ona göre yorumluyorduk. Ama Antalya Bilim Merkezinde görsel öğelerle desteklenerek öğrencilerin ufkunu daha da açacak çok güzel bir mekân olmuş. Burası vaktiyle atıl halde olan eski bir fabrika binasıyken bilim üretim merkezi olarak Antalya’ya, ülkemize kazandırılması çok büyük bir olay. Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.


ZİYARETTEN ONUR DUYDUK


AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Antalya Bilim Merkezi çocuklarımızı ve gençlerimizi asrın yüksek teknolojileriyle buluşturan, onları bilimsel düşünceye ve inovatif fikirlere yönlendiren harika bir projemiz. Binali Yıldırım Başbakanımızın Bilim Merkezimizi ziyaretlerinden büyük onur duyduk.” diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, daha sonra Akdeniz Sanayi sitesi esnafını ziyaret etti. Esnafa bol kazanç dileklerini ileten Yıldırım, esnafın istek ve taleplerini de dinledi.