Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında;

“Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı… Bundan tam 103 yıl önce zafere doğru en önemli adımlardan birisi atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden bu yolda sağlam temellerin inşa edildiği bugün, milli mücadelenin ilk kıvılcımı çakılmıştır. Ulu Önder Gazi Mutafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 Tarihinde Samsun’a çıkarak milletimizin gönlünde bağımsızlık ateşini yakmış, Türk milletinin asla boyun eğmeyeceğini ve esaret altına alınamayacağını ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsüyle tüm cihana ilan etmiştir. Ülkemizin ve milletimizin kaderi işte bu tarihten itibaren değişmiştir. Samsun’da başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru; azim ve kararlılığımızı körükleyen, zafere ulaşmamızı sağlayan en büyük etkenlerden biri olmuştur. Aziz milletimiz küllerinden yeniden doğmuş, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi vererek şanlı bir tarih yazmaya başlamıştır. Böylece Türk milletinin güçlü inancı ve sarsılmaz iradesi adeta vücut bularak kurtuluş meşalesini arşa taşımıştır.” Dedi.

Gençliğe İnancımız Tam

AESOB Başkanı Adlıhan Dere; “Milli Mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Öncelikle Atatürk’ün ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi onlara duyduğu güven ve inancı göstermektedir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe hitabesinde ‘Ey Türk Gençliği; Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir’ ifadesiyle de belirttiği gibi bu uğurda gençlerimize çok büyük bir rol düşmektedir. Bizler de bugünün yetişkinleri olarak gençlerin, çocukların, ülkemizin geleceği evlatlarımızın yetiştirilmesi için bize düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Ailesine, ülkesine ve milletine faydalı, hayırlı bireyler yetiştirmek en büyük arzumuzdur. Kalbi vatan millet aşkıyla dolu, milli ve manevi değerlerine bağlı, hür düşünebilen, cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmak, onlara iyi bir gelecek sağlamak, onları güvenilir yarınlara taşımak bizim en büyük amacımızdır. Biliyoruz ki gençlerimiz damarlarında akan asil kanla, 19 Mayıs ruhuyla; medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. İstiklalimize, istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacak; tarihimizden aldıkları ilhamla, geleceğe ışık saçacaklardır. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak gençlerimize güveniyor ve canı gönülden inanıyoruz.” Diyerek gençlere ve gençliği yetiştirenlere çok büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti.

“Bu duygu ve düşüncelerle Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin güvencesi gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.