Kemer Belediyesi'nin destekleriyle Kemer Sanat Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde, Aşık Veysel Anadolu'ya iz bırakan eserleriyle anıldı.

Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan festivale, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Tıraş ile Ferhan Fidan, Kemer Sanat Platformu Başkanı Şahin Gümrü, Sanat Yönetmeni Hüseyin Poyraz ve vatandaşlar katıldı.

Türk Halk Ozanı Aşık Veysel'in hayat hikayesi ve kendisiyle ilgili anılar ve anekdotların anlatıldığı festivalde, Nida Ateş, İlyas Şimşek, Nesrin Bilal, Erhan Kocamanoğlu, Yüksel ve İbrahim Bilgenoğlu sahne aldı.

Sanatçılar, yaklaşık 4 saat süren festivalde dillerde pelesenk olan ve Anadolu'da büyük izler bırakan Aşık Veysel'e ait eserleri seslendirdi. Güzel bir akşam geçiren vatandaşlar, zaman zaman türkülere eşlik etti.

Festival sırasında aniden bastıran yağmur nedeniyle kısa bir ara verilen festival, yağmurun dinmesinden sonra kaldığı yerden devam etti.

Başkan Topaloğlu'ndan zeybek

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, festivalde seslendirilen bir Aşık Veysel eserinde zeybek oynadı. Başkan Topaloğlu'nun zeybeği, festivale katılan vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Başkan Topaloğlu, festival sonrasında yaptığı konuşmasında, festivalin çok güzel olduğunu belirterek, festivale katılan vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

Festivalde seslendirilen Aşık Veysel eserleriyle “çok uzaklara gittiklerini” ifade eden Başkan Topaloğlu, “Festival gerçekten çok güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin yüreğinde bir Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi var. 27 Ekim'de Kemerlilerin oluşturduğu bir orkestra Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında bir konser verecek. 28 Ekim'de Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası sanatçı Bora Duran ile bir konser verecek. 29 Ekim'de ise Haluk Levent Kemer'de sahne alacak. Kutlamalar kapsamında yapılacak olan konserlerimize ve fener alayımıza herkesi davet ediyorum.” dedi.

Festival sonrası Başkan Topaloğlu, sanatçılara Kemer tablosu hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar