Antalya’nın kitap envanteri bakımından en zengin müze kütüphanesi Cemil Meriç Kütüphanesi, Türk tarihi ve edebiyatının en güzel hatıralarını barındırmaya devam ediyor. Kepez Belediyesi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Osmanlıca kaleme aldığı 1924 basımı orijinal 97 yıllık ‘Safahat’ adlı kitabını Cemil Meriç Kütüphanesi’nde kalıcı sergiye açtı.
KİTAP 6 CİLTTEN OLUŞUYOR
Kepez Belediyesi’nin büyük bir özenle müze kütüphanenin en güzel bölümünde sergilediği ‘Safahat’, 6 ciltten ve 609 sayfadan oluşuyor. Safahat( Birinci Kitap), Safahât (İkinci Kitap), Süleymaniye Kürsüsünde, Safahât (Üçüncü Kitap), Hakkın Sesleri, Safahât (Dördüncü Kitap), Fatih Kürsüsünde, Safahât (Beşinci Kitap), Hatıralar, Safahât (Altıncı Kitap), Asım yer alıyor.
TÜTÜNCÜ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserinin Cemil Meriç Kütüphanesi’nde sergilendiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Başkan Tütüncü, “Milli şairimiz Mehmet Akif’i rahmetle anıyorum.
Mekanı cennet olsun. Vefatının 85. yılında 97 yaşındaki bu nadide eseri kütüphanemizde kalıcı olarak sergiye sunuyoruz. Burası Cemil Meriç Kütüphanesi… Türk Edebiyatının en güzel hatıraları burada” ifadelerini kullandı.