30 Ağustos’un büyük bir azim ve kararlılıkla kazanıldığını söyleyen Başkan Osman Sert, “26 Ağustos tarihlerinde başlayan Büyük Taarruz 30 Ağustos’ta Türk Milleti’nin şanlı bir zaferi ile sonuçlanmış ve Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğarak genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olmasını sağlamıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk Milleti’nin hiçbir zaman esaret altına alınamayacağını göstermiştir” dedi.
Kazanılan zaferin bugün bile bir örneğinin olmadığını söyleyen Başkan Osman Sert, şunları kaydetti;
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 30 Ağustos’ta kazandıkları zafer ile biz gençlere Türkiye Cumhuriyeti gibi eşi benzeri olmayan muhteşem bir miras bırakmıştır. Çok büyük zorluklar ve şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi göstermiştir ki Türk Milleti esaret altına alınamaz ve özgürlüğünden vazgeçmez.
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu zaferin meydanda kalmayarak ekonomik kalkınma ile sürmesi de bugün bizlere çok önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Biliyoruz ki ekonomik anlamda da kalkınmayla Türkiye Cumhuriyeti bugün tam bağımsız ve güçlü bir ülke olmuştur.
Genç iş insanları olarak geçmişte alınan bu zafer ile bize bırakılan büyük mirası daha da ileri götürmek için her zaman çalışmaktan ve üretmekten gurur duyuyoruz. Gençlik olarak Cumhuriyetimizi ileri götürecek her adımı atmaya istekli ve hevesliyiz. ANTGİAD olarak Atatürk’ün gösterdiği ve öğütlediği yoldan vazgeçmeden yürümekteyiz. Ulu Önder’in söylediği ‘Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı.
Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz.’ Bizler de bu sözlerden yola çıkarak Türkiye Cumhuriyeti için geçmişten gelen zaferlerin emanetçisi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.”
Saygılarımla,
Serkan SARIDAŞ
ANTGİAD Genel Sekreteri